Hoppa till sidans innehåll

Utbildningsdag i Nässjö den 30 januari

06 DEC 2015 09:50
Smålands OF hälsar alla ledare välkomna till Utbildningsdagen i Nässjö den 30 januari. Totalt är det tio olika inriktningar att välja på denna dag.

Gör en storsatsning från Er förening och sänd ledare och aktiva på de olika kurserna!
Välkomna till Nässjö på Utbildningsdag
  • Skapad: 06 DEC 2015 09:50

Susanne Söderholm, SOFT förbundschef kommer att informera om de motioner och förslag som är inlämnade till SOFT förbundsmöte i mars 2016. Vi får även ta del av SOFT breda verksamhet. 

För arrangörer och blivande arrangörer genomförs ett antal kurser såsom fortbildning i banläggning med focus på ungdomsbanläggning samt banläggningsprojekt i Ocad. Tips och trick i OCAD, nyheter i Ocad 12. P-O Derebrant visar er trixen.
De föreningar som känner att de saknar kunnighet inom IT-stödet får här en gyllene chans att få ledare som blir säkra i att hantera OLA och Eventor. 
Owe Fredholm, SOFT, utbildar de som planerar att arrangera PreO.

Många arrangörer kan med fördel använda Purple Pen och Meos vid motions- och träningsarrangemang. Går ni denna kurs behärskar ni dessa program nästa gång Er förening arrangerar en motionsorientering.

Hur får vi barn under åtta år att vara med i klubbverksamheten? Under utbildningsdagen får ni ett antal verktyg att jobba med. SmOF tidigare ordf Siv Bergander har framgångsrikt genomfört detta i sin förening.
Hur behåller vi barn och ungdomarna? På denna kurs får du några nya infallsvinklar från Lasse Greilert, Malin Carlsson och Anita Mårtensson.

Hur lägger vi övningar för de ungdomar och juniorer som kommit en bit på sin utvecklingskurva? På kursen ”Praktiska OL-övningar” för ni tips och idéer. Välkända och populära Anita och Mikael Whelin är kursledare.

I samband med kursdagen kommer även våra duktiga ungdomar och juniorer/seniorer att bjudas in. Förutom ett härligt träningspass under förmiddagen kommer de att få en föreläsning om idrottens antidopingarbete men även få vara med att påverka 2016 års verksamhet.

Smålands Skogskarlar, Smålands Skogsflickor samt Smålands orienteringsförbund kommer att dela ut priser till våra duktiga aktiva. SM-vinnarna, sex smålänningar tog SM-guld under året, kommer att premieras. SmOF Juniorcup och DM Grand Slam vinnarna får pris. Stipendier från Skogsflickorna och Skogskarlarna kommer att delas ut. Sist men inte minst kommer ”Årets orienterare” att få pris.
Inbjudningar finns på SmOF hemsida, www.orientering.se/smaland
Anmälan senast 10 januari 2016.

Inbjudningar:
Träningsdag Ungdom/Junior/Senior (från 16 år) med Magnus Trofast
Utvecklingskonferens med Susanne Söderholm, SOFT
Mötesplats Småland Barn och Ungdom med Lars Greilert, Malin Carlsson och Anita Mårtensson
Praktiska OL-Övningar med Anita och Mikael Whelin
Barnledarutbildning med Siv Bergander
Arrangera en PreO-tävling med Owe Fredholm, SOFT
Purple Pen - Meos med Gunnar Lindahl och Anders Pettersson
IT-stöd för OL-tävling med Per Fransson och Jan Wingstedt
OCAD med P-O Derebrant
Banläggarkurs, fortbildning 1 och 2, med Peter Thelin och Magnus Svensson

VÄLKOMNA TILL UTBILDNINGSDAGEN I NÄSSJÖ 
Smålands Orienteringsförbund 

Skribent: Charlotte Josefsson

Postadress:
OK Vivill - Orientering
Ingmarie Badh, Kvarnaryd 10
33391 Smålandsstenar

Besöksadress:
Vikabo 1
33391 Smålandsstenar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info